Green Property äger och förvaltar tredimensionella fastigheter, alltid med högt fokus på fastighetsutveckling. Under förra året dubblades antalet enheter och volymen uthyrbar yta. I år har uthyrnings- och utvecklingsarbetet varit i fokus. Från nedgången kinakrog till ett Gastrotek i världsklass, från sliten och nedlagd foodcourt till ett boutique hotell, från retail till framtidens service i form av restauranger, gym och hotell. Nästa steg är att skala upp verksamheten med fler förvärv, fortfarande med ett positivt kassaflöde.

ZINK Inspirationen till nya Zink är hämtad från gamla tiders experter, som bagare och slaktare, där råvaran exponeras och gav lokalen dess karaktär. Den nya restaurangen är en hyllning till gamla restaurang Zink Grill på Biblioteksgatan som stängde 2017.

Känslan och stämningen gör sig påmind, men inspirationen bakom Gastrotek Zink hittar vi längs kusten vid San Fransisco, bland Toscanas böljande kullar och i Provence anrika matkultur. När Zink Grill stängde var vi säkra på att vi en vacker dag skulle öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi hittat helt rätt plats, förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över att vår köksmästare Joni Germond som var med och skapade Zink Grill är med oss igen.

Grundkonceptet med grillen i centrum är kvar men vi har uppdaterat menyn, upplevelsen och smakerna, berättar Filip Güven, grundare & VD för Brasseriegruppen. Med fokus på säsongsbetonade råvaror och gediget hantverk vill Gastrotek Zink skapa en levande mötesplats för gästen som bor och rör sig i området.

Restaurangen erbjuder en flexibel meny som passar en modern och urban livsstil från 07 på morgonen till 01 på kvällen – under veckans alla dagar.

”Du går till ett apotek för att vårda kroppen, men du går till
Gastroteket för att vårda själen”, avslutar Filip.

Brasserigruppen är en av Stockholms största restauranggrupper och ägs och drivs av bröderna Filip och Daniel Güven. Inom koncernen ingår förutom Gastrotek Zink även Café Milano, Il Tempo, Prinsen, Trattorian, Orangeriet, La Cucina, Pontonen, Villa Godthem, East, Pas d’Art och Vigårda.